Zaraženo još 2.813 ljudi, opet preko 20 preminulih

Društvo 16. nov. 202015:03 > 15:27
Podeli:
Grafika: Slađana Đermanović

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je danas evidentirano još 2.813 zaraženih osoba, a preminula je još 21 osoba.

Testirane su 11.493 osobe, a na respiratorima se nalazi 161 osoba.

***

Na prethodnom preseku, u Srbiji su potvrđena još 3.482 slučaja koronavirusa, od čega 1.346 u Beogradu, što iznosi čak 39 odsto. Nakon Beograda najviše zaraženih bilo je u Novom Sadu, ali je ta cifra znatno manja i iznosi 194. Nakon Novog Sada slede Kragujevac sa 137, Niš sa 135 i Valjevo sa 70.

***

Ako ste, slučajno, prespavali vikend i izopštili ste se od informacija, možda vam je promakla vest da je, posle trodnevnog razmišljanja, Vlada Srbije donela nove mere i rešila da skrati radno vreme kafića i prodavnica. Još večeras u vašim omiljenim restoranima, kafićima i klubovima možete da sedite do 23h. Od sutra važe nova pravila – od 21h u krevet.

Prema tim novim pravilima, svi se lokali zatvaraju u 21 sat – prodavnice, kafići, klubovi. Osim toga, komunalna milicija sada može da vam našiše kaznu na licu mesta zbog nenošenja maski ili kršenja distance. 

***

Nešto manje od osam meseci nakon što je u Srbiji registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa zvaničan broj žrtava ovog virusa prešao je 1.000, dok broj obolelih u jednom danu prelazi 20. Epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović upozorava da je stvaran broj preminulih značajno veći, kao i da će ova crna statistika biti u značajnom porastu još najmanje tri nedelje.

Grafika: Nova.rs

Prema zvaničnim podacima, prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Srbiji desio se 20. marta, tačno dve nedelje nakon otkrivanja prvog inficiranog. Kako je tada objavljeno, u pitanju je bio muškarac star 59 godina iz Kikinde.

 

 

Komentari

Vaš komentar