Ilustracija / Foto:EPA-EFE/Enric Fontcuberta

U Zavodu za zbrinjavanje odraslih "Male Pčelice" kod Kragujevca, od sutra će biti na snazi celodnevni karantin, koji podrazumeva potpunu zabranu ulaska i izlaska iz objekta, dok će se zaposleni smenjivati na dve nedelje, saznaje portal Nova.rs.

Karantin se, kako saznajemo, uvodi prema preporuci Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zaposleni su dobili obaveštenje o dvonedeljnoj organizaciji rada i već su podeljeni u dve grupe koje će na poslu provoditi po 14 dana, navodi za portal Nova.rs zaposleni u toj ustanovi socijalne zaštite (ime poznato redakciji).

Naš izvor dodaje da će u okviru karantinskih smena zaposleni imati dežurstva u trajanju od 12 sati, a u ustanovi im je obezbeđeno prenoćište i ishrana.

Prema zvaničnim podacima u Zavodu za zbrinjavanje odraslih ‘’Male pčelice’’ nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa.

Ova ustanova socijalne zaštite zbrinjava odrasle osobe ometene u razvoju i trenutno ima 893 korisnika o kojima brine 301 zaposleni.

U Kriznom štabu grada Kragujevca, našem portalu nisu mogli da potvrde saznanja da će u Zavodu ‘’Male Pčelice’’ od sutra biti uveden celodnevni karantin, uz obrazloženje da je ta ustanova u ‘’republičkoj ingerenciji’’.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare