Foto: NOVA S

Žaklina Tatalović, novinarka N1 gostovala je u emisiji "Među nama" na Novoj S gde je govorila o napadima glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića. Na te napade reagovala je povernica za ravnopravnost polova, novinarska udruženja i opozicione partije.

Voditeljka Maja Nikolić rekla je da je stražno gledati te napade, ne kao žena, nego i kao osoba kroz šta Žaklina Tatalović prolazi dugo. Ona je na početku gostovanja upitala novinarku N1 kako je:

“ Moram da kažem da sam dobro, da to ne utiče mnogo na mene i moj rad, ali jeste zaista loše i već sad mogu slobodno da kažem i da je opasno.“

Na pitanje voditeljke na šta misli pod tim „opasno“, Tatalovićka je rekla:

„Na te napade koje predvodi urednik, direktor ili šta već Informera, koje se vode na društvenim mrežama. Znači on ih predvodi i sad počinju da budu opasne, jer nije on jedini. Ja sam doživela pre neki dan da me fotografiše osoba koja je zaposlena na Pinku, dakle Bojan Dacović, koji dolazi na konferencije  za novinare i da me je fotografisao dok sam nosila ranac ili stativ i ta fotografija  završi na prfilu urednika Informera“.

Na konstataciju voditeljke da su ga na društvenim mrežama branile njegove koleginice sa Pinka, Žaklina Tatalović je rekla:

„Ja sam dobila veliku podršku i zaista hvala svim koji podržavaju nekog koji postavlja pitanja“.

Na pitanje šta to ona radi pa to izaziva toliku pažnju i potrebu da krenu pokušaja vređanja:

“ To me pita i moja mama šta ja to radim kad izazivam takvu reakciju. Ja odlazim samo na konferenciju za novinare i postavljam pitanja. Uglavnom su to konferencije predsednika države. Ovo nije prvi i jedini predsednik države koga pratim. Pratim već 20 godina tu insitituciju i ne verujem da jedan predsednik države ne može da se izbori sa novinarskim pitanjima, ali to zaista ispada tako da on traži pomoćnike na neki način da bi kao mene omalovažili na društvenim mrežama i tabloidima. Sve je besmisleno, ali se dolazi do opasne situacije da više nije direktor i urednik Inforema, urednik Alo, već sad imaju pomagače sa TV Pink.

O tome šta je sve još ispričala novinarka N1 Žaklina Tatalović o napadima na nju pogledajte u snimku njenog gostovanja

Komentari

Svi komentari (29)