Foto:Vesna Lalić

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da će se prvi rezultati kada je reč o čišćenju deponija videti krajem ove godine.

“Čistićemo deponije uz autoputeve, čistićemo deponije na obalama reka, to nam je izuzetno važno. Saniraćemo zemljište koje je erozivno u slivovima reka, saniraćemo i klizišta i to je sve ono što će raditi opštine u narednom periodu”, rekla je Vujović u Skupštini Srbije.

Ona je podsetila da su opštine ugovorom obavezale da to urade do kraja godine.

“Mi ćemo prve rezultate videti krajem ove godine. To nije dovoljno, moramo da radimo i brže i vrednije”, rekla je ministarka koja navela i istakla da je svoju funkciju razumela na najodgovorniji način i dužnost koju obavlja.

Dodala je da se njen tim svakodnevno trudi da napravi što bolje rezultate kako bi kvalitet života građana bio na višem nivou.

Ona je navela da postoji i kreditna linija od Evropske banke za obnovu i razvoj za izgradnju osam regionalnih centara kada je reč o upravljanju čvrstim otpadom.

Pomenula je u tom kontekstu regionalne reciklažne centre, od kojih će prvi biti Kalenić-Kolubara, a koji će se praviti za 11 opština, ali će u prvoj fazi biti uključene četiri.

„Pre nekoliko dana smo prezentovali na Ubu taj veliki projekat i očekujem početak radova u prvom kvartalu sledeće godine za najmoderniji regionalni centar”, navela je Vujović.

U Skupštini Srbije u toku je pauza do 18:10 časova kada će poslanici nastaviti da raspravljaju o pojedinostima na predloženi dnevni red, posle čega se očekuje glasanje.

BONUS VIDEO: Borba za paradajz u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar