Foto: Printscreen/ Youtube/ Među nama

Nataša Miljković, voditeljka emisije "Među nama" danas je putem video linka ugostila advokata i pravnog savetnika Narodne stranke Vladimira Gajića, koji je govorio o lapsusu doktorke Darije Tepavčić Kisić, apelu Zagorke Dolovac, kao i o suspendovanim ljudskim pravima od proglašenja vanrednog stana.

Vladimir Gajić je dodao na početku emisije da je očigledno da se vlast u početku ponela dosta neozbiljno, u trenucima kada je bila potrebna velika odgovornost i ozbiljnost i da će o tome sigurno biti mnogo više reči kad se ova situacija za koronavirusom završi.

Prema njegoim rečima pre deset dana zbijale su se šale na račun virusa, ali se nada da on neće izazvati neke tragične posledice.

U osvrtu na vanredno stanje i suspendovanje nekih ljudskih prava Gajić je rekao da postoje prava koje ne mogu biti uskraćena u vanrednom stanju, a jedno od tih prava je i sloboda kretanja.

„Država je bila dužna da bilo kom našem građaninu koji se nađe bilo gde na svetu, pa i na mesecu omogući da se vrate u Srbiju. Veliki broj građana je zarobljen na Šarl de Golu, Dohi, na društvenim mrežama vidimo da su oni u stanju panike, nalaze se u besacarinskoj zoni i taoci su nečiji, samo ne znam čiji i ne mogu da se vrate u zemlju. Većina je bila prinuđena da ode iz zemlje da radi jer ovde nema posla“, rekao je Gajić.

 

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram