Foto:Peđa Vučković

Kompanija Fajzer Srbija i Vlada Republike Srbije danas su potpisali Memorandum o razumevanju, kao potvrdu partnerstva u okviru novog bio-ekonomskog centra u Republici Srbiji pod nazivom BIO4 CAMPUS. Ovaj centra okupiće akademiju, privatan sektor, startap kompanije i sve druge relevantne činioce, kako bi Srbija postala poznata po inovacijama i nauci.

Na svečanoj cermoniji u Vladi Srbije, potpisivanju Memoranduma o razumevanju, prisustvovala je Ana Brnabić, premijerka Republike Srbije, dr Jelena Begović, ministarka za nauku, tehnološki razvoj i inovacije, Mohamed Hammam, regionalni direktor kompanije Fajzer, Vlade RS i kompanije Fajzer.

BIO4 Campus je koncipiran tako da predstavlja prepoznatljivu tačka na globalnoj mapi razvoja u oblastima biomedicine, bioinformatike, biotehnologije i biodiverziteta i kao takav teži da okupi stručnjake i renomirane kompanije iz ovih oblasti kao svoje saradnike i partnere.

BIO4 kampus Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ ILUSTRACIJA

Premijerka Ana Brnabić izrazila je veliko zadovoljstvo što je jedna od najvećih svetskih farmaceutskih kompanije prepoznala angažovanje Vlade Republike Srbije na putu naučnih inovacija

„Saradnja sa kompanijom Fajzer i današnje potpisivanje Memoranduma o razumevanju potpuno je u skladu sa opredeljenošću Vlade Republike Srbije da ulaže u nauku, inovacije, upotrebu savremenih tehnologija, biotehnologije, a što je najvažnije u implementaciju jednog od prioritenih projekata u mandatu ove Vlade, a to je BIO4 kampus. Ovaj dokument omogućava prostor za dalje povećanje konkurentnosti naše privrede, sa fokusom na angažovanje Pfizer kompanije na povećanju broja kliničkih studija, obrazovanju, promociji, razmeni znanja i saradnji sa našim institutima i fakultetima u oblasti istraživanja i razvoja“, napomenula je premijerka Brnabić.

Ana Brnabić Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Obraćajući se prisutnima, Mohamed Hammam, regionalni direktor kompanije Fajzer je istakao značaj saradnje između privatnog i javnog sektora.

Pročitajte još:

„Kao kompanija koja je iz dana u dan nezaustavljiva u potrazi za inovativnim otkrićima koja menjaju živote pacijenata, posvećena pronalaženju rešenja kako bi stigla do svakog od njih, oslanjajući se na nauku koja uvek pobeđuje, veoma smo srećni što ćemo tu misiju nastaviti kroz blisku saradnju sa državom Srbijom“, napominje Hammam.

Konkretizacija ove saradnje sprovodiće se u narednom periodu kroz naučna istraživanja, razmenu znanja, iskustava i dobrih praksi.

BIO4 kampus Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ ILUSTRACIJA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar