Foto: Privatna arhiva

Snažno nevreme i grad zahvatili su danas opštinu Osečina u popodnevnim časovima, a šteta na stambenim objektima, automobilima i poljoprivredi je ogromna.

U Osečini su danas padale ledene lopte, a grad je naneo veliku štetu na fasadama i crepovima kuća, dok je bujica nosila i nekategorisane puteve.

Stradali su i automobili koji su se za vreme nevremena našli napolju, te su potpuno ulubljeni a stakla porazbijana.

Ogromna šteta naneta je i poljoprivrednim kulturama, a kako piše Blic, Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je hitnu telefonsku sednicu i proglasio vanrednu situaciju na delovima opštine zahvaćenim nepogodom.

Snažno nevreme pogodilo je danas popodne zapadnu Srbiju, a olujna ćelija donela je u ove predele i grad nakon koga se i Krupanj potpuno zabelelo.

Nevreme praćeno gradom pogodilo je danas nekoliko ivanjičkih sela, a predsednik ove opštine Momčilo Mitrović naveo je da je padao grad veličine lešnika oko 15 minuta i da će biti oformljena komisija za procenu štete.

„Biće oformljena nova komisija opštine Ivanjica koje će izaći na teren i utvrditi pričinjenu štetu. Prema rečima meštana, najviše je gubitaka u malinjacima”, rekao je Mitrović.

Grad danas nije zaobišao ni Zlatiborski okrug, te je tako ogromna količina padavina zabeležena u Kosjeriću.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Snimci grada zabeleženi su i u Kraljevu kojim je protutnjala oluja.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Zbog velike količine vode koju kanalizacija nije mogla odjednom da primi mnoge ulice u samom centru, kao i na periferiji bile su potpuno pod vodom.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Inače, RHMZ je najavio da će se sutra (23.06.) zona povećanog rizika proširiti i na ostale regione zemlje, dok će u ponedeljak (24.06.) verovatnoća katastrofa biti smanjena za kratko vreme, osim na jugu Srbije.

RHMZ u najnovijem upozorenju navodi i da će nakon današnjeg vršnog toplotnog talasa, sutra (23. juna) maksimalna temperatura biti od 30 do 36 stepeni, a naredne sedmice uglavnom u intervalu od 28 do 34 °C.

U poslednjoj nedelji juna očekuje se veoma nestabilno vreme, ponovo sa pojavom grmljavine sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare