Foto: EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Vlada Republike Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na virus korona (SARS–CoV-2), odnosno da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje.

„Zbog potrebe da se obezbedi zdravstveni sistem uoči jesenjeg perioda, kako bi se stanovništvo dodatno zaštitilo od zarazne bolesti kovid-19, vlada je odlučila da  se poveća broj laboratorija u kojima će biti omogućeno testiranje„, ističu u Vladi Srbije.

Reč je o laboratorijama zdravstvenih ustanova i o svim mikrobiološkim laboratorijama u javnoj svojini, koje obavljaju poslove u oblasti zdravlja životinja, bezbednosti hrane, kontrole kvaliteta i bezbednosti mleka i ispitivanja zabranjenih, nedozvoljenih, štetnih i nepoželjnih supstanci u hrani i hrani za životinje, zdravlja bilja, semena i sadnog materijala i banke biljnih gena.

Članovi vlade usvojili su i Uredbu o ponudi važenja kupljenih ulaznica za kulturno-umetničke manifestacije koje su otkazane usled pandemije zarazne bolesti kovid-19, kojom se uređuju načini i uslovi pod kojima se može ponuditi odgovarajuća zamena, odnosno nadoknada za kupljenu neiskorišćenu ulaznicu.

„Organizator kulturno-umetničke manifestacije može kupcu ulaznice koja nije iskorišćena da ponudi da je iskoristi tokom narednog održavanja manifestacije, za neku drugu manifestaciju u njegovoj organizaciji (najkasnije do 31. decembra 2021. godine) ili da mu ponudi povraćaj novca“, navodi se u saopštenju Vlade.

Ova odluka, kako se ističe, rezultat je predloga koji su izneli predstavnici manifestacionog turizma na nedavno održanom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar