Goran Vesić Skupština Srbije Foto:Milos Tesic/ATAImages

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić izjavio je jutros da je situacija u Pirotu, zbog curenja amonijaka iz vagona koji je iskliznuo iz šina, pod kontrolom, ali da ima razloga za oprez dokle god amonijak curi.

„U ovom trenutku, železnička infrastruktura pokušava da zaustavi curenje amonijaka, to radi jedina firma koja to u Srbiji radi. Da li je to moguće, videćemo. Ukoliko nije moguće, sačekaćemo da iscuri sav amonijak“, rekao je Vesić za TV Pink.

On je naveo da se trenutno pokušava „pretakanje“ amonijaka, ali da za sada ne postoje odgovori da li je to tehnički moguće i da će se to danas znati.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada se pretakanje završi, ili amonijak iz te jedne cisterne bude iscureo, tada će krenuti sa stabilizovanjem same pruge, sa izvlačenjem tih vagona i njihovim vraćanjem na kolosek, rekonstrukcijom tog dela pruge i tada ćemo znati kada će železnički saobraćaj biti ponovo pušten“, kazao je ministar.

Dodao je da je tranzitni kamionski saobraćaj na autoputu Niš-Dimitrovgrad od danas preusmeren na druge pravce, pre svega da bi bile izbegnute kolone.

„Imali smo u jednom trenutku 300 kamiona u redu, sada ih više nema. Ostalo je dvadesetak koje preusmeravamo na druge prelaze, jer autoput može da bude pušten tek kada ne bude više curenja amonijaka“, istakao je Vesić.

BONUS VIDEO: Gradonačelnik Pirota: Očekuje se da se deca sutra vrate u škole, a zaposleni na radna mesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar