Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da pobedu nad koronom može da donese samo striktno poštovanje postojećih mera uz ubrzanu vakcinaciju, što omogućava da se zaštiti javno zdravlje, da istovremeno privreda radi a da država funkcioniše.

„Nove zabrane, zatvaranje društva i policijski čas na deset dana nisu rešenje i ne mogu da prihvatim da će virus nestati samo ako zatvorimo beogradske ugostitelje i sprečimo ih da rade“, rekao je Vesić za Studio B. On je naveo da mu „smeta jer se u delu javnosti napada samo Beograd i tvrdi da se u našem gradu ne poštuju mere, što nije tačno“.

„Beograd je grad u kome se najviše poštuju mere, naše inspekcije i Komunalna milicija izrekle su najviše kazni, više od svih drugih lokalnih samouprava zajedno, a samo u Beogradu i Nišu je neko krivično odgovarao za organizovanje korona žurke. Svi pričaju o koncertu Crvene jabuke u Beogradu, zbog čega su organizatori kažnjeni i treba da odgovaraju. Ali nikome ne smetaju žive svirke na Kopaoniku i Zlatiboru koje se organizuju svako veče, kao ni koncerti istih grupa širom Srbije“, rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

Foto:Nova.rs

Kako je zamenik gradonačelnika naveo, „svi znaju da je većina zaraženih poslednjih mesec dana došla iz planinskih centara, isto tako svi znaju da su tamo kafane i restorani radili celu noć, i posle 20 sati, ali zato sada treba zatvoriti beogradske ugostitelje koji su poštovali mere i koji su radili samo do 20 sati“.

„Grad Beograd će poštovati sve mere koje se donesu, mada niko ne primećuje da su i naši komunalni miliconari i gradski inspektori malo umorni jer već godinu dana rade svaku noć. Ne mogu a da ne kažem javno, da ne podržavam mere koje ukidaju radna mesta. To će uvek biti moj stav jer moj posao je da branim i štitim Beograd, Beogradjanke i Beogradjane. I to ću uvek da radim dok sam na ovom mestu, bez obzira na cenu“, rekao je Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare