Test na koronavirus
Foto: ALEX HALADA / AFP / Profimedia

Sve informacije o epidemiji koronavirusa pratite uživo na blogu portala Nova.rs.

  • U odnosu na poslednji presek stanja, u prethodna 24 sata u Srbiji je preminulo još 11 osoba od koronavirusa, dok je 287 zaraženo.
  • Na respiratorima se nalazi 144 pacijenta.

15:52 – U socijalnim ustanovama i domovima za stare – 47 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih do danas je potvrđeno prisustvo virusa Covida 19 kod 15 korisnika i 32 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja.

15.10 – Još 11 žrtava korone, 144 pacijenta na respiratoru

Foto: EPA-EFE/MARTA PEREZ

U Srbiji je u poslednja 24 časa od posledica zaraze koronavirusom umrlo 11 osoba. U poslednja 24 sata testirano je 4.050 osoba, njih 287 bilo je pozitivno. Na respiratorima se trenutno nalazi 144 pacijenta.

14. 50 Stefan došao iz Amerike na odmor i umro od koronavirusa

Rođena braća Radoš i Stefan Đokić iz Čačka, preminuli su od posledica infekcije koronavirusa u razmaku od samo deset dana. Obojica su izgubili bitku sa virusom, a njihov otac je hospitalizovan u čačanskoj bolnici jer je i on zaražen Kovidom 19.

13. 10 – U srpskim sredinama na Kosovu 35 novih slučajeva

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji potvrđeno je 35 novih slučajeva koronavirusa. Kako je saopštio Krizni štab u Kosovskoj Mitrrovici, 16 obolelih je iz Kosovske Mitrovice, pet iz Zvečana, četiri iz Leposavića, jedan iz Zubinog Potoka i devet iz srpskih sredina na jugu Kosmeta.

Koronavirus testiranje
Foto:EPA-EFE/CJ GUNTHER

13.00 – KC Niš: Četiri pacijenta umrla od korone

U protekla 24 časa u Kliničkom centru u Nišu preminula su četiri pacijenta obolela od koronavirusa, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova. U četiri kovid bolnice unutar KC Niš trenutno se na lečenju nalaze 304 pacijenta, a kod 104 je virus i laboratorijski potvrđen. Od ukupnog broja pacijenata kod kojih je virus laboratorijski potvrđen osam je u veoma teškom stanju i priključeni su na respirator.

12. 15 – U Čačku dve nove žrtve koronavirusa

U čačanskoj opštoj bolnici su preminula dva pacijenta, M.R star 78 i O.A. star 70 godina, saopšteno je iz Radnog tima za praćenje koronavirusa. U ovoj ustanovi smešteno je 140 ležećih, u protekla 24 časa primljeno je 12,a 8 pacijenata je priključeno na respiratore.

11.30 – Branko Ružić pozitivan na koronu

Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, potvrdio je za Tanjug da je pozitivan na koronavirus i da je u samoizolaciji. On je rekao da je kod kuće i da se dobro oseća.

11. 15 – Kon: U Beogradu gore nego što je bilo u aprilu

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Epidemiološka situacija je na ivici vanredne, a u slučaju Beograda to znači da imamo oko 2000 aktivno obolelih. Nema sumnje da ih ima toliko, možda čak i više, jer mi trenutno u glavnom gradu imamo goru situaciju nego u aprilu“, rekao je dr Predrag Kon gostujući na TV Prva. Na pitanje koliko smo daleko od ponovnog uvođenja vanrednih mera zaštite ili vanrednog stanja, Kon je odgovorio da u nekim situacijama jednostavno nema drugačijih mera na raspolaganju, ali da se on lično nada da za time neće biti potrebe.

10. 49 – Đerlek: U Novom Pazaru od korone umrle još tri osobe

Foto: TANJUG / LAZAR LAZAREVIC / an

U Novom Pazaru su u poslednja 24 sata preminule tri osobe inficirane koronavirusom, saopštio je koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek. On je na konferenciji za novinare rekao da su preminule dve osobe iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice. Prema njegovim rečima, na mehaničkoj ventilaciji su četiri pacijenta.

10:36 – Kon: Predugo se čeka na rezultate testiranja na koronu

„Na rezultate testova na prisutvo koronavirusa čeka se i duže od pet dana, što jasno otežava ne samo rad na sprečavanju i suzbijanju, već i unost podataka i izveštavanje o epidemiji“, izjavio je Predag Kon.

10:21 – Saša Arsić, Hitna pomoć iz Bujanovca: Brzi testovi nisu pouzdani

Glavni tehničar Hitne službe bujanovačkog Doma zdravlja Saša Arsić tvrdi da takozvani brzi testovi, kojima se i u Bujanovcu testiraju pacijenti sumnjivi na koronu, nisu pouzdani, javlja portal Bujanovacke.co.rs

Foto:EPA-EFE/SANJEEV GUPTA

10.11 – Dr Janković: Protiv korone vodimo borbu za opstanak

„Nalazimo se u ozbiljnom epidemijskom talasu, a situacija je podjednako ozbiljna, ako ne i ozbiljnija nego što je bila kada smo se inicijalno suočili sa epidemijom“, rekao je imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković gostujući na TV Pink.

09.36 – Dr Tiodorović: U Nišu se epidemiološka situacija kreće ka vanrednoj

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović je rekao da je epidemiološka situacija u Nišu do pre nekoliko dana je bila nesigurna, da je sada nepovoljna i, s obzirom na ukupna kretanja, sa tendencijom da pređe u vanrednu. Na respiratoru je osam osoba, a četvoro je umrlo iz okolanih gradova koji su prebačeni kao nateži slučajevi u Niš, kaže Tiodorović.

09.10 – U Šumadijskom okrugu potvrđeno 45 novih slučajeva zaraze

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, tokom 24 sata u Šumadijskom okrugu od obrađena 173 uzorka, pozitivno je 45 pacijenata, od čega samo u Kragujevcu 42 osobe.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

09.00 – Užički zavod: Još 20 obolelih u Zlatiborskom okrugu

U Zlatiborskom okrugu od kovida-19 obolelo je još 20 osoba, pokazuju rezultati testova urađeni prethodnih dana, saopštio je sinoć užički Zavod za javno zdravlje. Požega je zabeležila devet novoobolelih, Nova Varoš pet, Sjenica četiri, a Užice i Priboj po jednog, tako da Zlatiborski okrug od početka epidemije ima 892 zaraženih. Najveći broj zaraženih ima Užice, 380, od kojih je preminulo troje usled posledica bolesti.

08.30 – KBC Bežanijska kosa: Noćas više od 100 pregleda 

Direktorka Klinicko bolničkog centra „Bežanijska kosa“ Marija Zdravković rekla je da je tokom noći bilo više od 100 pregleda u toj ustanovi. „Svi pacijenti su pokriveni terapijski, a svaki deseti nalazi se na intenzivnoj nezi“, rekla je Zdravković za RTS. Ona je navela da se hospitalizuju pacijenti sa srednje teškim pneumonijama, a prosek godina pacijenta je 47.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare