Foto: Privatna arhiva

Vozač saniteta koji je prevezao pacijentkinju iz Čačka u ivanjičku specijalnu bolnicu za rehabilitaciju povezao je i nekoliko paketa suhomesnatih proizvoda. Prema rečima građanskog aktiviste, Čačanina Pavla Jelesijevića, ove slike prikazuju decenijsku devastaciju i propadanje našeg zdravstva.

„Prevoze se suhomesnati proizvodi u sanitetu zdravstvene ustanove zajedno sa pacijentima koje transportuju na lečenje i rehabilitaciju, to je bruka“, smatra Jelesijević.

Prehrambeni proizvodi se, kako dodaje, po zakonu prevoze u hladnjačama po zakonski propisanim temperaturama, a ne u sanitetu.

„Na slici ima pet kutija, znači sigurno je namenjeno nekom dućanu ili prodavnici. Gde su nestali lekarska etika i poštovanje pacijenta? Hoće li prvo dostaviti salame poručiocu ili odvesti pacijenta na lečenje? Šta im je prioritet pošto vidim po slici da salama i bolesnik zajednički dele prostor namenjen prevozu pacijenata. Ovo je bruka i sramota za čačansko i ivanjičko zdravstvo, nadam se da će krivcu biti pronadjeni i najstrožije kažnjeni“, ocenjuje on.

Ovo ne sme da se ponovi, navodi dalje Jelesijević.

„Dakle slika najbolje pokazuje koliko su im pacijenti bitni na lestvici bitnosti, pacijent im je ekvivalentno bitan kao 10-15 kilograma salame iz obližnje mesare i zato najoštrije osudjujem ovu aljkavost, nebrigu i nemar“, zaključio je Jelesijević.

PROČITAJTE JOŠ

Naša redakcija pozvala je i vršioca dužnosti direktora specijalne bolnice za rehabilitaciju u Ivanjici – „Anemije2 dr Raška Pantovića. On nam je porvrdio da je u pitanju njihovo vozilo.

„To je naš sanitet, ali sam bio na poslovnom putu dva dana“, priča dr Pantović za Nova.rs.

Kako je istakao, odgovorni će biti kažnjeni, ukoliko u kutijama nije bio medicinski materijal.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar