Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovska vlada odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije koronavirusom, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana, jer je u proteklih 36 sati na Kosovu preminulo 13 inficiranih osoba, prenosi RTS.

U gradovima u kojima postoji veliki broj inficiranih, od večeras u Prištini, Prizrenu, Uroševcu i Vučitrnu ograničićemo kretanje građana od 21 do pet sati ujutro, rekao je kosovski premijer Avdulah Hoti posle sastanka sa zdravstvenim stručnjacima zbog naglog rasta broja zaraženih i umrlih na Kosovu.

Hoti je rekao da je kafićima i drugim uslužnim objektima preporučeno da promene vreme rada.

Uslužni lokali, kafići, restorani biće zatvoreni od 21 sata do pet ujutro, a tokom dana u vreme kada lokalima rad bude dozvoljen biće moguće služenje na otvorenom i za poneti.

Broj putnika u javnom prevozu biće prepolovljen.

Hoti je kazao je da će biti smanjen broj angažovanih u institucijama, a biće angažovano samo osoblje na suštinskim poslovima.

On je najavio da će nebitne usluge biti smanjene u zdravstvenim ustanovama.

Institut za javno zdravlje u Prištini objavio je da je u protekla 24 časa zabeleženo 178 novih slučajeva infekcije koronavirusom, što je rekordan broj od početka epidemije.

U poslednjem krugu testirano je 346 sumnjivih uzoraka od kojih je više od polovine bilo pozitivno.

U proteklih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar