Usvojena Strategija informacionog društva i bezbednosti

Društvo 27. avg. 202107:16
Podeli:
Tatjana Matić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Vlada Srbije usvojila je Strategiju razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i utvrdila viziju razvoja informacionog društva do 2026. godine definisanjem ključnih mera i aktivnosti, saopštila je resorna ministarka Tatjana Matić.

„Srbija prepoznaje značaj digitalizacije i informacione bezbednosti, što zavidni rezultati u toj oblasti i pokazuju. Strategija obuhvata dve važne oblasti i to informaciono društvo i informacionu bezbednost, čije je dalje razvijanje preduslov za potpunu digitalizaciju društva”, rekla je Matić.

Donošenje i implementacija strateškog dokumenta u oblasti razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti važna je kako bi se nastavilo unapređenje digitalnih znanja i veština svih građana, podizanje kapaciteta zaposlenih i u javnom i u privatnom sektoru za korišćenje novih tehnologija, kao i unapređenje digitalne infrastrukture u obrazovnim ustanovama, navela je ministarka.

Prema njenim rečima, pored toga neophodno je nastaviti i intenzivirati aktivnosti na digitalizaciji usluga i poslovanja u javnom i privatnom sektoru, a uz sve to veoma je važno unapređivati informacionu bezbednost prvenstveno razvojem kapaciteta nadležnih institucija, podizanjem svesti građana, podsticanjem javno-privatnog partnerstva i unapređenjem regionalne i međunarodne saradnje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar