Udruženje novinara Srbije, UNS, logo
Foto: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržalo je večeras odluku novinara lista „Danas“ Gojka Vlaovića i uredništva da prijave Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal objave sa društvene mreže Fejsbuk u kojima, između ostalog, piše da tu redakciju „treba zapaliti da izgori do temelja“, a da Vlaović "radi za apanažu za tuđe, a ne srpske interese".

Kolega Vlaović je, kako navodi UNS, rekao da je u subotu komentarisao objavu svog prijatelja na Fejsbuku i da su se na njegove komentare nadovezale dve osobe koje su ispisale pretnje i uvrede, mada ti ljudi koji stoje iza tih profila nisu poznati ni njemu ni njegovom prijatelju.

„U nedelju sam prijavio Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal šta se dogodilo i poslao snimke poruka. Pretnjama i uvredama daju ideju nekome ko je spreman tako nešto da uradi i na taj način ugrožavaju našu bezbednost „, rekao je Vlaović Udruženju.

U saopštenju se ističe da će UNS „pratiti napredak istrage u ovom slučaju kroz rad Radne grupe za bezbednost novinara i Stalne radne grupe za bezbednost novinara, u kojima se nalaze i visoki predstavnici policije i tužilaštva“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar