Marko Vidojković Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pisac i voditelj emisije "Dobar, loš, zao" koja se emituje na televiziji Nova S i na portalu Nova.rs Marko Vidojković dobio je danas brutalne pretnje smrću preko društvene mreže Instagram.

„Znam gde stanuješ, zaklaću te k*****  sine… Prvo ću da te zakoljem a onda imam da te sečem na komade glupanderu glupi… Zaklaću te, kunem se“, glasi poruka koju je Vidojković dobio u inboks Instagrama.

U razgovoru za naš portal, Vidojković objašnjava da je dobio zahtev za poruke na Instagramu, u kome su stajale navedene pretnje.

„Istog momenta sam prijavio našoj službi u Junajted mediji koja je već jednom procesuirala pretnju koju smo dobili Nenad Kulačin i ja. Oni će odmah sad ovo da prijave policiji. Za ovakve stvari imam nultu toleranciju. Vređaju me svaki dan i pričaju sve i svašta, ali kada krenu sa fizičkim pretnjama, a kamoli sa klanjem i seckanjem, tu imam nultu toleranciju. Očigledno da je reč o monstrumu i čudovištu, jer ko piše ovakve stvari stvarno nije normalan“, kaže Vidojković.

O razlozima za jezive pretnje smrću kaže da pretpostavlja da je reč o poslednjoj emisiji „Dobar, loš, zao“, gde su proslavljali 88. rođendan Predraga Koraksića Koraksa.

„Ne mogu da ulazim u glavu čudovista, ali pretpostavljam da je reč o presudi Ratku Mladiću o genocidu u Srebrenici o čemu smo u emisiji razgovarali. Rekao bih da je reč o jednom tipičnom plodu srpske koljačke politike devedesetih, od koje se nismo odmakli ni milimetar, samo što im je meta unutrašnji neprijatelj, pošto sve ratove koje su vodili su pogubili“, navodi naš kolega.

Osim našoj kompaniji, kaže, obratio se i NUNS-u, odnosno Željku Bodrožiću kao predsedniku, jer misli da ovakve stvari treba uvek prijavljivati i da treba uvek javno prikazivati kakvim smo čudovištima i monstrumima okruženi. Na pitanje da li su nadležni na pretnje poslednji put reagovali, kaže da je tužilaštvo tada ocenilo da ne postoji realna opasnost.

„Pretnje koje su prošli put izrečene su bile blaže. Poruka je glasila „biće vama opelo kad vas Vučić dohvati“, ali ovo sada je otvorena pretnja klanjem, koja je stigla direktno u inboks da će me zaklati. Napravio je instagram nalog samo sa idejom da pošalje poruku, jer sam se već susreo sa gomilom manijaka i kretena. Neprekidno se susrećem sa njima, ali kada se debelo pređe granica, onda reagujem. Čim je pretnja smrću i fizičkim ugrožavanjem, to se odmah prijavljuje policiji, preko kuće u kojoj radim“, kaže Vidojković.

Zaključuje da pošto je danas sasvim slučajno Dan policije, da se uzda u ministra Aleksandra Vulina da će naći onoga ko je uputio pretnju, i da to ne bi trebalo da bude previše težak posao za jaku i sposobnu policiju.

Voditeljski dvojac emisije „Dobar, loš, zao“, Marko Vidojković i Nenad Kulačin nisu jedini autori iz medija koji posluju u okviru Junajted grupe koji su na meti uvreda i pretnji.

Kolegi Vojislavu Milovančeviću prećeno je zbog njegovog teksta u kome se osvrnuo na slučaj silovanja na Pravoslavno bogoslavskom fakultetu. Takođe, pretnje su upućivane i autorima Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću preko tabloida, ali i koleginici Jeleni Zorić zbog praćenja slučaja „Jovanjica“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare