Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novinara iz Subotice Branka Žujovića somborska policija pozvala je da u vezi sa njegovim istraživanjima o zloupotrebi novca za projektno sufinansiranje "Milioneri iz konkursnog blata" da izjavu, i to godinu i po dana nakon što je objavio tekstove o tome, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Žujović je istakao da se policija, od svih od svih zlouptreba o kojima je pisao, interesovala samo za one u opštini Odžaci.

Sredinom 2022. godine Žujović je na portalu Suboticke.rs objavio seriju tekstova u kojima je otkrio kako pojedini mediji „isisavaju“ novac iz budžeta opština i gradova za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja.

Između ostalog, pisao je o tome da u Subotici godinama unazad najviše novca na gradskom konkursu za sufinansiranje projekata medijskih projekata dobijaju mediji čiji je vlasnik Vladan Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od tekstova koje je objavio, pokazao je da je iz opštinske kase opštine Odžaci za 2020. godinu dato oko 900.000 dinara za izradu „scenografije i najam igrajućih i scenskih rekvizita“ kojih u medijskim prilozima uopšte nema.

Značajan deo tog novca, prema saznanjima Branka Žujovića, naplatila je firma Vladana Stefanovićeva i to za „izradu skice i idejnog rešenja nepostojeće scenografije“.

BONUS VIDEO: Saradnik Slavka Ćuruvije o oslobađajućoj presudi za ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar