Foto:printscreen/N1

Preminula je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici. Ona je umrla od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara, saopšteno je iz Udruženih sindikata Srbije Sloga.

„Sa velikom tugom primili smo vest da je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara“, saopšteno je iz Sindikata.

Dodaje se da je ona „prva žrtva zdravstvenih posledica nakon nehumanog i nezakonitog kriterijuma kojim je izvršena selekcija tehnološkog viška i otpuštanja radnica u Italijanskoj kompaniji „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Preminuloj radnici niko iz Valija nije verovao da ima zdravstvenih problema. Mislili su da glumi, zbog čega je bila izložena diskriminaciji, premeštanju iz pogona u pogon, a kada je zatražila da bude oslobođena treće smene, otpuštena je iako je i ranije imala ozbiljnih povreda na radu u toj kompaniji poput povrede ligamenata – tetiva na mašini“, navode iz Sindikata „Sloga“.

Udruženi sindikati Srbije 2Sloga“ ovim povodom izražavaju najdublje saučešće porodici preminule radnice i pozivaju sve poslodavce širom Srbije da ne slede nehumano ponašanje kompanije Valy koju smatramo direktno odgovornom za njeno naglo razboljevanje i preranu smrt.

Bonus video: Sahrana će biti obaljena danas u 13 časova na groblju u Lipničkom šoru, Loznica.

Samohrani roditelji nisuzaštićeni, otkaze dobijaju bez objašnjenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare