Foto: N1

Ukida se vanredna situacija na teritoriji grada Prokuplja, koja je bila na snazi od 8. jula, odlučeno je danas na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Prokuplju.

Odluka o ukidanju vanredne situacije doneta je nakon razmatranja izveštaja o epidemiološkoj situaciji izazvanom virusom KOVID-19 na teritoriji Prokuplja, objavljeno je na sajtu tog grada.

Navodi se da preventivne mere donete od strane republičkog Kriznog štaba i Štaba za praćenje i preduzimanje mera ostaju na snazi i podrazumevaju držanje fizičko-socijalne distance na otvorenom gde je to moguće, a ukoliko nije, obavezno je nošenje zaštitne maske.

Dodaje se da je i dalje na snazi mera obaveznog nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Što se tiče organizovanja slavlja i drugih okupljanja, dozvoljeno je da maksimalno 50 ljudi boravi u zatvorenom prostoru.

Radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata, koje je bilo skraćeno zbog uvođenja vanredne situacije, ograničava se po važećim odlukama Skupštine grada Prokuplja, osim u slučajevima koji su u suprotnosti sa merama republičkog Kriznog štaba.

I u Smederevu bez vanredne situacije

Novopostavljeni gradonačelnik Smedereva Jovan Beč doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije u Smederevu, objavljeno je danas iz uprave tog grada.

Vanredna situacija je u Smederevu proglašena 17. jula, kako je tada navedeno u odluci „radi dalјeg sprovodjenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života i zdravlјa stanovništva“.

Vanredna situacija ove nedelje ukinuta je i u Čačku, Leskovcu, Valjevu, Kuršumliji, Vladičinom Hanu i Rumi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar