Foto: Tanjug/AP Photo/Santi Palacios, File

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 438 korisnika i 115 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Prisustvo virusa do sada je potvrđeno u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu, Aleksincu i radnoj jedinici u Tešici, kao i domovima za smeštaj starih lica u Smederevu, Novom Pazaru i Prokuplju.

Kovid 19 potvrđen je u domovima za decu i omladinu “Duško Radović“ u Nišu, Sremčica u Beogradu, prihvatilištu za starije u Beogradu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, kao i Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Virus je potvrđen i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, kao i domovima za smeštaj odraslih i starijih „Plava milina“, „Gardoš“ i „MeliorVita“ u Zemunu, beogradskim domovima „Nana“, „Nada“, „Milagro casa“ i domu „Sveti Trifun“ u Železniku.

Kovid 19 do danas je potvrđen i u domovima za smeštaj odraslih i starijih “Radost“ u Negotinu, “Da Vinči“ u Petrovcu na Mlavi, “S. Nikola“ u Negotinu, „Nacionalni dom“ u Vladimirovcu – Alibunar, i domu „Alibunar“.

Kako je saopšteno, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 210, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 75.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina je 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, dok je broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije je 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar