Direktor Gerontološkog centra prikrivao 144 zaraženih

Hronika 13. apr. 202014:55 > 15:34
Podeli:
Milan Stevanović Foto: Mic.org.rs

Nakon što je uhapšen Milan S. direktor Gerontološkog centra u Nišu, radnici su počeli da štrajkuju, a takođe je u javnost dospela vest i da je jedan korisnik pomenute ustanove umro. Inače, u centru je bilo čak 144 zaraženih, tačnije 140 štićenika i četiri zaposlena. Direktora čeka do 12 godine zatvora.

Policija је u saradnji sa Bezbednosno- informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsilа Мilana S. (47) direktora gerontološkog centra u Nišu, jer nije preduzeo sve zaštitne mere protiv korona virusa zbog čega je obolelo 140 korisnika i četvoro zaposlenih.

Jedna starija osoba je umrla, a još nije potvrđeno da li je imala virus Covid 19. Ostali zaposleni su danas 13. aprila štrajkovali ujutru ispred centra, tražeći odgovornost za nesprovođenje naloženih mera.

On se tereti za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti. Sumnja se da on, kao ovlašćeno lice Gerontološkog centra u Nišu, nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID-19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 140 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Kako sagovornici Kurira kažu postojanje ovog virusa u početku bilo je prikrivano, a zbog čega su i štrajkovali. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

 

Komentari

Vaš komentar