Bolnica Kragujevac
Bolnica Kragujevac. Foto: Nova.rs

U Aranđelovcu, Topoli, Kniću i Lapovu, koronavirusom zarženo je preko 50 odsto testiranih građana, a u Rači čak 67 posto, pokazuju najnoviji podaci iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje.

Talas povećanog broja novoinficiranih je u konstantnom porastu u svim šumadijskim opštinama, a tokom jučerašnjeg dana na području ovog regiona potvrđeno je 668 novih slučajeva, što je 43 odsto od ukupnog broja testiranih.

Najveći broj zaraženih je u Kragujevcu (469), ali govoreći u procentima, epidemiološka situacija je najnestabilnija u Rači, gde je prisustvo virusa otkriveno kod 67,35 odsto testiranih.

Svaki drugi testirani građanin bio je pozitivan gotovo u celom regionu, u Kniću (62,5 odsto), Aranđelovcu (53,90), Lapovu (52, 94), Topoli (50,63), dok je u Kragujevcu i Batočini procenat zaražavanja oko 40 odsto.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru hospitalizovana su 64 pacijenta sa teškim oblikom kovida, od kojih se četiri nalaze na respiratoru.

Zbog povećanog broja građana sa sumnjom na kovid, Dom zdravlja u Kragujevcu od sutra otvara još jednu kovid ambulantu, što će biti treća u tom gradu.

Bonus video – U redovima ispred kovid ambulanti po debelom minusu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar