Foto:Profimedia.rs/Ilustracija

U Kraljevu će stanove iz državnog programa za pripadnike snaga bezbednosti moći da kupuju i ratni vojni invalidi i porodice palih boraca.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić najavio je da će uskoro i ratni vojni invalidi i porodice palih boraca moći da kupuju stanove iz državnog programa izgradnje po istim uslovima kao pripadnici bezbednosnih snaga.

Terzić je izneo je računicu da će za stan od 55 kvadratnih metara, rata kredita na 30 godina iznositi 82 evra, što je povoljnije od zakupa u tom gradu.

U Kraljevu se od prošlog aprila grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti,  i to na lokaciji Voćareve livade u naselju Ribnica. Kako se navodi na sajtu grada, pripadnici Policijske uprave u Kraljevu, kraljevačkog odreda Žandarmerije, Druge brigade Kopnene vojske, sudske straže, Okružnog zatvora imaće mogućnost da za svega 400 evra po kvadratnom metru kupe nove stanove.

Planirano je da u prve dve godine bude izgrađeno 214 od planiranih 946 stanova, a izgradiće se i prateća infrastruktura, od pristupnih saobraćajnica, parking mesta, javne rasvete, kanalizacione i vodovodne mreže.