Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

 U Zlatiborskom okrugu je kod 93 osobe potvrđeno da su pozitivne na korona virus, a najviše novih slučajeva, 37, bilo je u Užicu, pokazuju najnoviji podaci.Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović izjavio je za RTS da je epidemiološka situacija u toj bolnici povoljnija nego pre deset do 15 dana, i da je prepolovljen broj pregleda zbog sumnje na infekciju korona virusom.

„Sada imamo oko 450 pacijenata. Prepolovljen je broj pregleda. Imali smo i do 1.900 pregleda, a juče je bilo oko 870 pregleda“, kazao je Božović. Božović je rekao da specijalističke ambulante rade, ali smanjenim kapacitetom, kao i da raste broj otpusta iz kovid bolnica u Zlatiborskom okrugu.

„Jedan deo bolnice Užice je u non kovid sistemu. Bolnica Prijepolje je potpuno u non kovid sistemu. Rade tako što primaju pacijente koji se jave na pregled. Radi se samo ono što mora, jer su nam i ortopedi i hirurzi i internisti, svi u kovid sistemu“, kazao je Božović.

On je rekao da je u kovid bolnicama na vrhuncu epidemije bilo i više od 600 hospitalizovanih, dok je sada ukupno oko 450 kovid pacijenata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar