Ljiljana Šubarić Foto: Opština Gračanica

Pokrenut je postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine donete na petoj vanrednoj sednici Skupštine opštine 28. septembra ove godine, saopštila je gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić. Nakon serije kritika pojedinih predstavnika opozicije i jučerašnjih protesta, Šubarić kaže da je odluka o razmeni zemljišta bila opravdana, ali i da ne želi da bilo kojim potezom daje prostor "izbledelim i potrošenim političarima", navodi KoSSev.

Skupština opštine Gračanica usvojila je 28. septembra Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine sa privatnom.

Kako su inicijalno javili mediji, na osnovu ove odluke opština Gračanica bi razmenila, odnosno dala Redži Šoši skoro 17 hektara zemlje, a Šoši bi zauzvrat opštini ustupio svoj privatni put površine oko 18 ari, prenosi KoSSev.

Gradonačelnica Gračanice je, navodi ovaj portal, ubrzo demantovala medijske navode, naglašavajući da su takva tumačenja „netačna i proizvoljna“, te kazala da je vlasniku infrastrukturnog zemljišta ponuđen proporcionalni deo opštinskog zemljišta. Naglasila je i da je nepohodno da kosovska ministarstva izvrše procenu vrednosti oba zemljišta, te iznela procenu „stručnih službi“ da zemljište koje se daje neće biti više od 1/6 pomenute parcele.

Međutim, ova odluka izazvala je oštre osude dela građana i opozicije. Ispred Opštine Gračanica u ponedeljak je održan i protest i pokrenuta je peticija za poništenje odluke koju su organizatori skupa i okupljeni meštani nazvali kriminalnom.

Nakon svega ovoga, večeras se ponovo oglasila Šubarić, navodeći da je danas pokrenut postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine „uvažavajući na prvom mestu interese naroda“.

Naznačila je da će ukidanje ove odluke biti uvršteno na dnevni red sledeće sednice, ali i da je tako nešto zahtevala jedna trećina odbornika SO Gračanica.

„Iako i dalje smatramo da je odluka od 28. septembra bila opravdana i da su postojali valjani razlozi za njeno donošenje, ne želimo da bilo kojim potezom damo prostor izbledelim i potrošenim političarima da zarad svojih političkih interesa zloupotrebljavaju i pokušaju da manipulišu našim narodom u Gračanici“, navodi Šubarić.

Šubarić je poručila i da je u Gračanici „neophodno jedinstvo“, te naglašava da će se u donošenju odluka uvek rukovoditi interesima naroda „koji najbolje zna ko radi u njegovom interesu“.

„Zato ne želimo da dozvolimo da iko zloupotrebljava naš narod i to koristi za napad na Srpsku listu i državu Srbiju koji se jedini bore za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sloga i jedinstvo su naše najveće vrednosti“, zaključuje gradonačelnica Gračanice.

BONUS VIDEO: Isak Vorgučić, direktor RTV „KIM“ Gračanica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar