Ljiljana Šubarić Foto: Opština Gračanica

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić osudila je napad na srpske mladiće i devojke na Gračaničkom jezeru i pozvala nadležne institucije, pre svega Kfor, Euleks i kosovsku policiju, da hitno procesuiraju i primereno kazne napadače, saopštila je opština Gračanica.

Šubarić, koja je napad osudila u svoje i u ime opštine i svih građana, pozvala je međunarodne predstavnike da iskoriste svoj autoritet i stanu u zaštitu srpskog naroda, a vlastima u Prištini ukažu na štetnost „antisrpske histerije koju izazivaju svojim delovanjem“, prenosi Kosovo onlajn.

Ona je ovaj oružani napad nazvala brutalnim i ničim izazvanim, i ocenila da su u njemu teže posledice izbegnute zahvaljujući hrabrosti policajca goranske nacionalnosti koji je odgovorio na napad.

Kako je navela, 23 godine nakon sukoba na Kosovu i Metohiji „i dalje traje otvorena sezona lova na srpsku nejač“, što je, smatra Šubarić, posledica zapaljive retorike albanskih političara iz Prištine, „koji su spremni da žrtvuju mir zarad jeftinih političkih poena“.

U pravcu grupe od devetoro srpskih devojaka i mladića na Gračaničkom jezeru juče su zapucala dvojica albanskih mladića na motorima, koje je zatim, u razmeni oružane paljbe, ranio policajac koji se tu slučajno našao.

BONUS VIDEO: Kosovska policija upala u gradsku apoteku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar