U domovima koronom zaraženo 124 korisnika i 34 zaposlena

Društvo 18. jun. 202015:54
Podeli:
Foto:Shutterstock

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih na koronavirus je pozitivno 124 korisnika i 34 zaposlena.

Prisustvo virusa korona virusa potrvđeno je u Gerontološkim centrima, „Jelenac“ u Aleksincu, u Knjaževcu i u Beogradu, navedeno je u saopštenju Ministarstva rada.

Takođe, virus je prisutan i u stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, i domu za lice mentalno ometene u razvoju u Tutinu.

U domovima za smeštaj odraslih i starijih potvrđeno je prisustvo korona virusa i to u „Stara pruga“ na Umci, „Doživeti stotu“, „Miljakovački vinogradi“, „Nada“ i „Holiday house lux“ u Beogradu, „Maš Green House“ u Petrovaradinu, “Radost“ u Negotinu, „Gardoš“ u Zemunu, u Alibunaru, i „S. Nikola“ u Negotinu.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu“, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 518, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 192. Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar