Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC/EPA PHOTO EPA/LOUISA GOULIAMAKI/lg-hh

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije Jevtić preminuo je danas nakon borbe sa koronavirusom. Na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavila se fotografija vladike Atanasija sa njegovim velikim prijateljima- blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem i patrijarhom Pavlom, uz komentar da su sada "zajedno u carstvu nebeskom".

Vladika Atanasije nedavno je primljen u bolnicu u Trebinju zbog zaraze koronavirusom. Njegovo zdravstveno stanje jedno vreme je bilo stabilno, čak je bilo govora o poboljšanju.

Njega je u tom periodu obišao episkop budimljansko-nikšićkim i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije Mićović.

Ipak, sinoć je Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska objavila da se umirovljeni vladika nalazi na respiratoru zbog upale oba plućna krila.

Danas je iz iste eparhije stigla vest da se vladika Atanasije upokojio u Gospodu.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija vladike Atanasija sa mitropolitom Amfilohijem i patrijarhom Pavlom, dvoje bitnih ljudi u njegovom životu.

Ponovo zajedno na
nebeskom carstvu ?

Posted by Mirjana Pantovic Sarenac on Четвртак, 04. март 2021.

Mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije zajedno su studirali na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu i nastavili da sarađuju tokom čitavog života. Poslednji koji je u bolnici, na njegov zahtev, obišao mitropolita Amfilohija bio je upravo Atanasije. Na njegovoj sahrani pročitao je pismo sa Kosova i Metohije, koje je ostavilo jak utisak na mnoge.

Vladika Atanasije nedavno je boravio u Beogradu, a nakon njegovog povratka u Trebinje, saopšteno je da je hospitalizovan zbog koronavirusa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar