Podzemni prolaz kod stanice Vukov spomenik Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvi put posle 27 godina od kada je železnička stanica Vukov spomenik puštena u rad i u saobraćaj obezbeđena su finansijska sredstva da se sredi i rekonstruiše prva podezmna železnička stanica u regionu.

„Do sada praktično nije ni bilo nekih većih ulaganja u uređenja stanice. Ona danas ovako lepo izgleda zahvaljujući velikom entuzijazmu i privrženom radu železničara“, rekao je Nenad Stanisavljević iz „Infrastruktura železnice Srbije“ i dodao da je za ovu godinu za uređenje ove stanice izdvojeno oko tri miliona evra.

On je naveo da su neki od radova već izvedeni, stanica je okrečena, sređena su četiri ulaza u stanicu, oprani su stubovi, osposobljeni su toaleti.

„Ozbiljni radovi predstoje. Najznačajnija će biti rekonstrukcija ili zamena eskalatora, odnosno pokretnih stepenica bez kojih ne može da funkcioniše stanica jer se peroni nalaze na dubini od 40 metara i za to će biti izdvojen najveći iznos finansijskih sredstava“, rekao je Stanisavljević.

On je dodoa da će pored toga informacione table biti sređene, kao i električno osvetljenje i da će posle 27 godina stanica Vukov spomenik povratiti stari sjaj.

BONUS VIDEO – Metro patrola Kako teku radovi 3 meseca od početka

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar