Foto:Sanja Petrov /Nova.rs ; shutterstock by Milos Momcilovic

Posle 57 meseci, grad Leskovac će okončati saradnju sa lazarevačkom firmom "Bauwesen", koja dve i po godine gradi Trg za 223 miliona dinara, a završila je do sada 90 odsto radova, čak 45 meseci posle roka.

Raskid ugovora najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, istakavši da će ugovor sa tom firmom biti raskinut i da grad zbog toga neće plaćati nikakve penale.

Prema njegovim rečima, firma koja je izvodila radove je u blokadi 600 miliona i nije im isplaćena cela suma.

„Uspeli smo da naplatimo penale od firme Bauwesen 18,5 miliona preko bankarske garancije. Uzeli smo novac i sada ćemo, verovatno, do kraja meseca raskinuti ugovor“, naglasio je on.

Kako je objasnio, grad će raspisati nekoliko tendera za sve što je potrebno da se Trg završi.

„Između ostalog je osvetljenje, kao i drvene klupe na već postavljenim betonskim, tako da će se sve kompletirati“, dodao je Cvetanović.

Pre raskida ugovora, nadležna gradska komisija moraće, kako je objasnio direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić, da donese odluku uz „validno objašnjenje“.

Izvođač radova započeo je radove u novembru 2019. godine i tada je rečeno da će Trg biti gotov za godinu dana.

Za nadzemno osvetljenje Trga biće potrebno oko 180 hiljada evra.

On se nalazi između dve robne kuće u centru garda, na površini od 8.600 kvadrata, sa dodatnih 2.700 kvadrata, koje zauzima trotoarska površina uklopljena u sam trg.

BONUS VIDEO – Nakon tri godine, renoviran trg u Leskovcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar