Foto: Twitter/Acreenshoot

Demonstracije protiv kopanja litijuma održane juče u Beogradu obeležila je i brutalna situacija sinoć na početku mosta Gazela.

Dok je grupa mlađih ljudi blokirala autoput, izvesna osoba, zasad nepoznata, zaletela se u masu koja joj se isprečila na putu.

Demonstranti su najpre zaustavili vozača ovog automobila, pokušavajući da mu objasne da je blokada u toku, ali već sekund kasnije on je dao gas.

Pogledajte ovaj video, ali vas upozoravamo, u pitanju je uznemirujuć sadržaj:

Kako je rekla jedna od učesnica koju je automobil zakačio u tom zaletanju u narod, sve se jako brzo dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mene i prijatelja je automobil nosio na haubi dok nismo pali, jednom dečku je polomljena noga, čekamo Hitnu“, rekla je ona.

Demonstranti su pokušavali da naprave prolaz za kola Hitne pomoći i vozač tog automobila je to iskoristio i želeo da krene kroz blokadu.

Protest protiv Rio Tinta održan je sinoć u Beogradu, a prema nekim procenama, na ulicama glavnog grada bilo je bar 60.000 ljudi. Protest je prekinut u ranim jutarnjim satima intervencijom pripadnika policije i žandarmerije, koji su rasterali demonstrante.

Prema rečima Marinike Tepić iz SSP, građani nisu bili uplašeni, već su „plakali iz očaja što se država ovako ponela prema njima“.

BONUS VIDEO: Automobilom na demonstrante na autoputu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare