Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za 42 opštine, u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara, saopštio je danas njegov Kabinet.

Na Javni konkurs se prijavilo 44 opštine, a sredstva za realizaciju projekata dobilo 42 nedovoljno razvijene opštine za unapređenje lokalne infrastrukture.

To je, kako je navedeno, drugi takav konkurs koji Kabinet Tončeva realizuje kako bi se poboljšali uslovi života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.

„Izuzetno sam ponosan što Kabinet na čijem sam čelu uspešno realizuje ovako značajan javni poziv. Saradnja sa predsednicima ovih opština je takođe na veoma visokom nivou što me uverava, a siguran sam i stanovnike tih opština, da ravnomerni regionalni razvoj u našem slučaju nije samo priča, već realnost“, rekao je Tončev, nakon potpisivanja ugovora.

Dodao je da je cilj da se jedna po jedna opština „izvlači“ iz statusa nedovoljno razvijenih i „prebacuje“ u viši stepen razvijenosti.

BONUS VIDEO Novica Tončev u epizodi: Ministar u sukobu interesa

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar