Branislav Tiodorović, krizni štab
Branislav Tiodorović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da normalizacija života u Srbiji može da se očekuje u junu, ali da ipak treba biti rezervisan prema svemu, jer se ne javljaju svi koji se zaraze na testiranje.

„Ja sam realni optimista jer raspolažemo podacima koji pokazuju realno stanje, ali moramo biti i rezervisani prema svemu, jer se ne javljaju svi koji su zaraženi koronom na testiranje, već samo oni koji imaju tegobe, oni koji će putovati“, kazao je on za RTS.

Ako se nastavi dobar trend vakcinacije, Tiodorović je ocenio da građani Srbije u junu mogu da očekuju normalizaciju života.

„Svi u Kriznom štabu tvrdimo da u što kraćem periodu treba da vakcinišemo što više ljudi, ali da to bude kompletna država, a ne samo u nekim gradovima“, kazao je on.

Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba Vlade Srbije, smatra da „ne treba žuriti“ sa popuštanjem mera, i da svi građani moraju da pokažu strpljenje.

„Nije dobro da napravimo propuste. Moramo obratiti pažnju na region, odnosno da pazimo na to šta može da dođe iz okolnih zemalja u Srbiju“, kazao je on.