Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 901 zaraženi koronavirusom, a preminulo je još 18 osoba. Testirano je još 12,089 građana, a na respiratorima je 98 pacijenata.

U Srbiji je u toku jučerašnjeg dana evidentirano još 1.046 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 17 osoba. Testirano je još 12.405 građana, a na respiratorima su 104 pacijenta.

 

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji korona virusom inficirano je 58 korisnika i 101 zaposleni, saopšteno je danas.

U odnosu na podatke Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od srede, inficirano je 12 korisnika i 15 zaposlenih manje.

Tokom epidemije korona virusa u Srbiji, izlečeno je 5.886 korisnika i 2.982 zaposlena, što je za 12 korisnika i 17 zaposlenih više nego u sredu.

 

***

Imunolog Dušan Popadić izjavio je danas da ne misli da su trenutne mere protiv koronavirusa posebno restriktivne, tako da nije siguran „da ima sad mesta za dalje popuštanje generalno, naročito nema mesta opuštanju pojedinca“.

***

Član Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović ocenio je da ne želi da komentariše koji smo u Evropi po vakcinaciji, te da mu to nije bitno. Istakao je da se najviše vakcinišu najstariji građani, a da se samo 7,5 odsto populacije od 18-25 godina vakcinisalo do sada.

***

Zamenik gradonačelnik Goran Vesić rekao je da je od početka procesa masovne imunizacije u Beogradu dato ukupno 1.149.480 doza vakcina, te da je potrebno da se vakciniše još 57.094 lica kako bi tačno polovina stanovnika bila zaštićena“

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare