dusan teleskovic
Dušan Telesković Foto: Printskrin TV NovaS

Novinar "Nedeljnika" Dušan Telesković ocenio je sramnim ponašanje radnika obezbeđenja koji je, uz uvrede i pretnje, sprečio ekipu televizije N1 da snimi zgradu kompanije "Aseko", i da to ukazuje na klimu targetiranja novinara koji nisu "na liniji" vlasti.

Dušan Telesković, novinar „Nedeljnika“ je, gostujući u emisiji „Probudi se“ televizije NovaS rekao da smatra sramnim ponašanje radnika obezbeđenja, koji je uputio uvrede i pretnje ekipi televizije N1, kada su  sa ulice pokušali  da snime zgradu kompanije „Aseko“.

„Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš’o“, rekao je radnik obezbeđenja ekipi N1.

Pročitajte još:

Ekipa N1 snimala je prilog povodom informacija da je kompanija „Aseko“, u kojoj je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić, sklopila brojne vredne poslove sa javnim sektorom i državnim preduzećima, bez provere ima li sukoba interesa.

„Bez obzira na to da li je novac dat u skladu sa zakonom ili ta firma ima privilegije, ne mogu to da znam –  ali je sramno ponašanje prema novinarima N1 koji su došli da rade svoj posao“, naglasio je Telesković.

„To je radnik obezbeđenja strane kompanije koji napada novinare koji su došli da rade svoj posao. On sigurno to nije čuo u svojoj kompaniji, on je  čuo na televiziji da može novinarima tako nešto da kaže, zato što najviši državni predstavnici tako govore.

Vidi se stvaranje klime gde se novinari koji nisu „na liniji“ vlasti targetiraju“, ocenjuje Telesković.

Prema njegovom mišljenju, postoji i direktna veza sa aktuelnom temom „obračuna“ zamenika gradonačelnika Gorana Vesića sa novinarom i voditeljem Ivanom Ivanovićem.

Pročitajte još:

„To je taj manir koji nervira, izađe neko o kritikuje, kaže bilo šta što nije u skladu sa narativom vlasti i odmah na njega drvlje i kamenje“, kaže Telesković.

Telesković je u „Probudi se“ sa Nevenom Madžarević prelistavao dnevnu štampu, pa se osvrnuo i na godišnjicu parlamentarnih izbora koji su doveli do promene vlasti 5. oktobra 2000. godine.

“ I tada su opozicione stranke bile posvađane, nisu imale više od pet odsto podšrke pojedinačno, pa su uspele da se udruže i da, uz međunarodnu pomoć, pobede na izborima. Nije istina da na srpskoj političkoj sceni nema novih lica – pojavljuju se novi mladi ljudi koji ulaze u politiku, ali ne u okviru stranaka. Mislim da su to začeci neke nove misli u Srbiji.

Često se kaže da mi i dan danas živimo podelu na četnike i partizane, Latinku i Dobricu, ali prosto meni se čini da polako ide to ka nečemu drugom, menja se paradigma“, ocenio je Telesković.

Osvrnuo se i na političku situaciju u Crnoj Gori, rekavši da je uveren da Srbija nije uticala na rezultat izbora u toj zemlji.

„Oni političari koji se izjašnjavaju kao Srbi ili prosrpski orijentisani političari su zamoljeni da budu ‘po strani’ i to je donelo rezultat.

Suština je u prioritetima nove vlasti: oni su rešili da se neće baviti ‘identitetskim pitanjima, kao što je priznanje Kosova, NATO, zastave, himne… nego će im prvi zadatak biti lustracija i zakon o ispitivanju porekla imovine. To mnogima ne odgovara, ni DPS-u ni njihovim satelitima u Srbiji“, ocenio je Telesković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar