Podeli
Foto:Ne davimo Beograd

Kulturno-prosvetna zajednica Beograda dodelila je Goranu Vesiću nagradu za “trajni doprinos kulturi glavnog grada”, na šta je reagovala Inicijativa Ne davimo Beograd. Naime, NDBGD u saopštenju navodi "da u obrazloženju dodele nagrade, organizator navodi jedan od najviše osporavanih aspekata Vesićeve vladavine, rekonstrukciju trgova i ulica, odnosno upravo ono u čemu se Vesić pokazao kao katastrofalno neuk diletant, za Kulturno-prosvetnu zajednicu Beograd je razlog da nagradi zamenika gradonačelnika".

“Kada smo pre godinu dana, ironično, Goranu Vesiću otvorili spomenik, nismo mogli ni da slutimo da će nam ukrasti ideju i sam sebi dodeliti stvarnu nagradu za ista ona nedela zbog koga ga Beograđani kritikuju i zbog kojih je naš grad pred kolapsom. Beskonačne preskupe rekonstrukcije gradskih ulica dovele su Beograd do saobraćajnog kolapsa. Projekti poput radova na potezu od Vukovog spomenika do Kalemegdana skoro godinu dana probijaju rokove za završetak radova, a za to vreme stanovnici okolnih ulica su ostavljeni da žive na neobezbeđenim i opasnim gradilištima koja do dan danas nisu uređena. Rekonstrukcije trga Republike, koja je naglašena pri dodeli nagrade, kao i trga Slavija, morale su biti dorađivane po nekoliko puta zbog katastrofalnog kvaliteta radova. Čak je i kaldrma u Skadarliji uređena tako da je originalni kamen zamenjen nečim što pre liči na šljunak”, navodi se u saopštenju Ne davimo Beograd i dodaje:

Foto:Ne davimo Beograd

“Ukoliko je kriterijum za dodelu ove nagrade da se pokuša pranje Vesićeve biografije od štetnih projekata, onda se za takav “trajni doprinos kulturi glavnog grada”, može dodati još Vesićevih dela. Od rasprodaje gradskih simbola, Beograđanke i uskoro Sava Centra, preko planiranja seče šume na Košutnjaku, otimanja obala reka, novogodišnje rasvete, kolapsa saobraćaja i sve lošijeg javnog prevoza, izgradnje katastrofalne spalionice u Vinči, promena imena ulica i uništavanja kulturno istorijskih spomenika i rasipanja javnih sredstava na muzičku fontanu i bizarne spomenike čiji izgled je uvreda za svakoga ko voli Srbiju i ceni delo Stefana Nemanje”.

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva sve građane kojima je, kako navode, stalo do toga da Beograd bude dobar grad za život, da im se pridruže kako bi ga oslobodili iz kriminalnih kandži naprednjačke elite i vratili u ruke građana.

Komentari

Vaš komentar