Foto:N1

Prilikom pokušaja snimanja zgrade kompanije "Aseko" za potrebe TV priloga, ekipu N1 napao je radnik obezbeđenja te kompanije, uz udaranje kamere i otvorene pretnje.

„Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš’o“, rekao je radnik obezbeđenja ekipi N1.

Naime, ekipa TV N1 pokušala je da spolja snimi zgradu kompanije „Aseco“, ali je naišla na radnika obezbeđenja koji im to nije dozvolio.

„Stajali smo pored auta sa oznakom N1, znali su ko smo“, rekla je za Nova.rs novinarka.

Kada su prišli zgradi u nameri da je snime, on je rekao da ne može.

Kada ga je novinarka upitala – Zašto, on ih je upitao da li imaju dozvolu za snimanje.

Iako nikakva dozvola nije potrebna za snimanje zgrade sa ulice, radnik obezbeđenja je rekao da im je potrebna dozvola za snimanje privatnog objekta.

Nakon što je novinarka konstatovala da negde nema table da je zabranjeno snimanje, on je odgovorio pitanjem: Zašto treba tabla za privatni objekat?

„Pa ako je snimanje zabranjeno onda treba da stoji i tabla sa tim obaveštenjem, a nje nema“, rekla je novinarka N1, a radnik obezbeđenja joj je odbrusio: „Samo mi pokažite dozvolu inače nećete snimati“.

Nakon toga je rukom prekrio kameru i odgurnuo kamermana.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ostavila je prethodno na pisarnici Republičkog javnog tužilaštva ugovore u kojima se, kako kaže, vidi da je kompanija „Aseko“, u kojoj radi brat premijerke Ane Brnabić, Igor Brnabić dobila 180 miliona dinara za projekat Kancelarije za IT upravu koja je u nadležnosti predsednice Vlade.

U reakciji firma „Aseko“ navodi da više od jedne decenije posluje sa javnim sektorom i ima uspešnu saradnju sa više od 20 institucija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare