Tasovac sa BGD filharmonijom april 2018. dočekuje i bodri trkače na mostu na Adi.
Foto: Nova.rs/video

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac preminuo je večeras u 55 godini, nakon što mu je iznenada pozlilo u njegovom domu u Beogradu. Da je pasionirano radio svoj posao i nalazio svaku priliku da publici približi klasičnu muziku, pokazuje, između ostalog, i video sa Beogradskog maratona, na kojem uz Vivaldija i muzičare Filharmonije bodri učesnike trke.

Naime, Tasovac je sa Beogradskom filharmonijom u aprilu 2018. dočekao i bodrio trkače na Mostu na Adi, a oni koji su učestvovali oduševljeno su prolazili tu deonicu.

Kako za Nova.rs kaže jedna od učesnica trke, Ivan Tasovac je bio uzbuđen što je filharmonija bila deo Beogradskog maratona.

„Bukvalno je pozdravljao sve trkače, navijao za nas i bodrio nas, što se vidi u poslednjim sekundama videa. Cela filharmonija je bila elegantno obučena kao da su na nekoj velikoj sceni u Evropi, dok je napolju bilo preko 25 stepeni, a mi smo se u šorcevima i topovima kuvali i polivali vodom“ ističe naša sagovornica.

Pogledakte video snimak:

Podsetimo, Ivan Tasovac bio je direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001 do 2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Tasovac je bio ministar kulture od 2013. do 2016. godine.

BONUS VIDEO: Koncert Zubina Mehte sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar