Ivan Tasovac Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, koji je večeras preminuo u 55. godini, bio je sin poznatog glumca.

Direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture i informisanja nikog nije ostavljao ravnodušnim, a njegova životna priča o kojoj je ranije govorio za medije svakog bi dirnula.

Odrastao je u umetničkoj porodici. Otac Predrag bio je poznati glumac, a majka Marija profesorka klavira. Uz svoje roditelje i on je zavoleo umetnost. Svirao je klavir, a ostavio ga je pre dve decenije kada je došao na čelo Filharmonije.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je došao na svet, njegov otac Predrag je tada sa Narodnim pozorištem 21. juna 1966. godine bio u Bukureštu, a da je dobio naslednika saznao je putem Tanjuga.

„Pretpostavljam da su gosti luksuznog rumunskog prestoničkog hotela sa nemalom rezervom gledali scene koje su zatim usledile i čoveka koji je izašao iz hotelske sobe u papučama, pidžami i penjoaru, ušao u lift noseći dve flaše viskija ispod miške, a zatim krenuo da šparta kroz lobi hotela, mrmljajući sebi u bradu: „Sin, četiri kile, pedeset santimetara… sin, četiri kile, pedeset santimetara… sin… četiri…“ Poveća grupa ljudi – umesto da beži od čoveka koji u pidžami nešto mrmlja na stranom jeziku – potrčala mu je u susret, grlila se s njim, radovala, nadvikivala, pila i nazdravljala iz flaša koje su se zatim vraćale na mesto koje je valjda najlogičnije za držanje viskija, ukoliko ste u penjoaru i papučama na javnom mestu – ispod miške“, ispričao je za medije Tasovac.

BONUS VIDEO: Kolege odale počast velikom glumcu Milanu Lanetu Gutoviću

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar