Tamara Tripić Foto: N1

Tamara Tripić iz Mreže za demokratski dijalog izjavila je da misli da "najveći problem sa spornim intervjuom Informera ima Aleksandar Vučić".

„Jer je ovo šamar njegovoj neefikasnoj vlasti. Pokazuje da je sistem države zakazao, da nisu radili svoj posao. U svetu postoje intervjui sa ubicama, silovateljima, koji su osuđeni na dugogodišnje robije i imaju za cilj da pokažu građanima da je država sposobna da je te ljude stavila na višegodišnje kazne robije i da su sigurni. Ovo je najveći šamar aktuelnoj vlasti, pokazuje nemoć države, da građani ne mogu da se oslone na institucije. Nemoć države, ne nemoć građana“, smatra ona.

Prema rečima Tripić, protest je organizovan kao skup solidarnosti.

Osvrnula se na sporni intervju tabloida Informer i rekla da je to „dodatna viktimizacija žrtava i tog konkretnog silovanja i svih drugih silovanja“.

„U svetu postoje intervjui sa ubicama, silovateljima, koji su osuđeni na dugogodišnje robije i imaju za cilj da pokažu građanima da je država sposobna da je te ljude stavila na višegodišnje kazne robije i da su sigurni. Ovo je najveći šamar aktuelnoj vlasti, pokazuje nemoć države, da građani ne mogu da se oslone na institucije. Nemoć države, ne nemoć građana“, kaže on.

Prema njenim rečima, resocijalizacija nakon izlaska iz zatvora je nešto što je tekovina savremenog sveta.

„Naš zakon nije loš, problem je što ga država ne sprovodi. Stalno se susrećemo sa tim da država ne može da odgovori zadacima koje ima. To je jedan problem, ali ono što je isto tako problem je što mi sada sa ovim intervjuom smo postigli efekat da devojčice po školama pričaju o tome, da su uplašene, nije prvi put da se diže element straha. Jedini efekat je da imamo preplašene žene i preplašene muškarce za žene iz svog okruženja“. kaže Tripić.

Ističe da je vlasnik Informera „problem prodao za tiraž“.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO -Safeta Biševac i Andrej Ivanji o novom skandalu „Informera“ i diplomatskoj vodi do plafona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar