Foto:N1

Beogradski taksisti najavili su blokadu ulica ukoliko iz Sekretarijata za javni prevoz ponovo ostanu nemi na njihove zahteve o rešavanju statusa taksi preduzetnika i regulacije cene taksi prevoza u Beogradu, saopšteno je iz sindikata Sloga.

Taksisti i udruženje Bunt Sloga uputili su hitan zahtev Sekretarijatu za javni prevoz i gradskoj vlasti za izmenu i dopunu Odluke o taksi prevozu u Beogradu jer su njihovi zahtevi o regulaciji cene taksi prevoza i rešavanju statusa taksi vozača delimično ispunjeni.

Na prethodnim sastancima sa čelnicima Sekretarijata za javni prevoz u decembru prošle godine dogovoreno je da će statusna pitanja taksi preduzetnika biti rešena, usvojena i implementirana.

Sloga je navela da je do danas ispunjena samo delimična korekcija cena, pitanje statusta taksi preduzetnika i dalje nije rešeno, a nije ni utvrđen sistem po kome će se kažnjavati i onemogućiti nelegalni taksi prevoz koji je višedecenijski problem.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od zahteva je i da se podrži inicijativa Udruženja studenata sa hendikepom da na svakih 300 taksi vozila bude jedno taksi vozilo prilagođeno potrebama tog udruženja i svih ostalih sugrađana sa hendikepom kako bi se rešio problem prevoza osoba sa hendikepom.

Ukoliko Sekrtarijat za gradski prevoz i gradske vlasti u razumnom roku ne ispune obećanja sa sastanaka održanih početkom aprila iz udruženja Bunt Sloga najavili su blokadu ulica do ispunjenja njihovih zahteva,

BONUS VIDEO: Sukob taksiste i stranca: Da li je rešenje uloga „prikrivenog putnika“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar