Brnabić: Vakcina posle odobrenja

Društvo 04. dec. 202014:30 > 14:31
Podeli:
Ana Brnabić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je danas onlajn sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, koja je prenela da će Srbija, kroz saradnju sa Evropskom unijom (EU), imati pristup vakcinama protiv korona virusa kada budu zvanično odobrene.

Sagovornice su ocenile da je situacija sa epidemijom kovida-19 veoma složena, ali da preduzete mere daju rezultate i istakle da je neophodna disciplina ljudi u pridržavanju mera, dok ne bude obezbeđena dovoljna količina vakcina za sve.

Brnabić je zahvalila EU i Evropskoj komisiji na pomoći i podršci Srbiji tokom pandemije.

Brnabić je istakla da punopravno članstvo u EU ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta nove vlade i da na putu ka tom cilju Srbija nastavlja da radi na implementaciji sveobuhvatnih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, saopštila je Vlada Srbije.

Vlada Srbije je u novom mandatu već napravila nekoliko važnih reformskih koraka u toj oblasti, rekla je Brnabić, i kao najvažnije navela je usvajanje akcionog plana za Medijsku strategiju, formiranje radne grupe za bezbednost novinara, kao i formiranje radne grupe za poboljšanje izbornog okruženja u saradnji sa ODIHR, koja će „biti inkluzivna i uključivaće široki spektar organizacija civilnog društva“.

Fon der Lajen je pozdravila mere koje Vlada Srbije preduzima i istakla da predstavljaju korake u dobrom pravcu. Ona je ocenila da će i primena nove metodologije, koju je Srbija prihvatila, ubrzati proces pridruživanja i ponovila da je Evropska komisija spremna da intenzivno radi na tome.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar