Foto:N1

U konkurenciji 300 timova iz celog sveta, četvoročlana ekipa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu bila je najbolja na takmičenju u rešavanju studije slučaja, CBS Global Case Competition 2022. u Kopenhagenu.

Članovi kluba studije slučaja FON-a Dušan Višnjić, Aleksandra Krstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović postali su šampioni sveta na prestižnom globalnom takmičenju pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović, Rastka Damnjanovića i Vladimira Stojiljkovića, piše RTS.

Početkom februara održana je prva runda takmičenja gde je studentima kompanija „Pandora“ zadala studiju slučaja od strane kompanije i za čije rešavanje bilo predviđeno 24 časa.

Zadatak studije slučaja odnosio se na definisanje strategije rasta kompanije kroz inovativni pristup prema mladima Y i Z generacijama.

Studenti FON-a predložili su personalizovano iskustvo potrošača kroz primenu digitalizacije, blokčejn i NFT tehnologije. Takođe, predložili su implementaciju rešenja na tržište Kine i Sjedninjenih Američkih Država kao i mogućnost skaliranja ponude i na druge segmente potrošača, ističe se u saopštenju.

Žiri je pohvalio tim studenata FON-a za timsku energiju, prezentaciju, inovativnu strategiju koja koristi tehnološka rešenja za unapređenje iskustva pri kupovini nakita kao i prilagođenu strategiju nastupa na međunarodnim tržištima.

Žiri su između ostalih, činili predstavnici najvišeg menadžmenta kompanija „Pandora“, „Majkrosoft“, „Karlsberg“.

Finale takmičenja je organizovala je Poslovna škola Kopenhagena u onlajn okruženju. Na takmičenju je učestvovalo 300 timova iz celog sveta.

Bonus video: Zašto su studenti prestali da ćute

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare