Foto:Shutterstock

Zbog stomačnih tegoba 76 učenika nižih razreda Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" iz Aleksandrovca javilo se Domu zdravlja u Aleksandrovcu ovog vikenda.

Iako još uvek nije jasno šta je tačan uzrok, zbog činjenice da su sva deca sredinom nedelje zajedno konzumirala hranu tokom jednodnevne ekskurzije u Niškoj Banji. U Aleksandrovcu ne isključuju mogućnost da je to mogući razlog tegoba.

Prema informacijama koje je škola dala Zavodu za javno zdravlje u Kruševcu iz prve grupe od 204 đaka i profesora, koji su na eksuzriji bili u sredu, 61 đak je imao simptome, dok je od 155 osoba iz druge grupe, koji su na ekskurziju otišli u četvrtak, sutradan sa nastave izostalo 15 đaka.

Među profesorima u pratnji dece na ekskurziji, prema raspoloživim podacima, niko se nije žalio na stomačne tegobe.

Niko od dece nije imao težu kliničku sliku zbog koje bi bila hospitalizovana, već su na kućno lečenje poslata nakon zbrinjavanja u Aleksandrovačkom Domu zdravlja.

Prema rečima doktorke Mirjane Avramović, epidemioploga Zvaoda za javno zdravlje u Kruševcu danas im je iz Aleksandrovca dostavljeno 15 uzoraka na analizu koja će biti okončana u naredna tri dana, nakon čega će biti jasnije i šta je uzrok tegoba koje su đaci imali.

Prema rečima doktorke Avramović u kontaktu sa kolegama iz Zavoda za javno zdravlje u Nišu, tokom prethodnih pet dana nije bilo prijave trovanja hranom iz restorana u Niškoj Banji, prenosi RTS.

BONUS VIDEO – Trovanje učenika u Ekonomskoj školi – Šta se dogodilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar