Goran Stevanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U toku jučerašnjeg dana u Infektivnoj klinici u Beogradu obavljeno je 167 prvih pregleda, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Goran Stevanović, koji je dodao da je to za 30 odsto manje nego u vreme najintenzivnijeg porasta obolelih, ali da predstavlja i dalje značajan broj za Beograd.

Stevanović je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica i ministrom zdravlja, naveo i da je 60 pacijenata zahtevalo hospitalizaciju što, precizirao je, takođe znači nešto malo manji procenat, odnosno spušteno je ispod jedne trećine.

„Ali, to je još uvek značajan broj za grad Beograd. Infektivna klinika je samo jedno od četiri prijemno – trijažnih mesta u Beogradu, koji su takođe radili punom parom tokom vikenda i zajedno sa našim je negde oko 250 pacijenata koji su imali prvi pregled što je opet manje u odnosu na najintenzivniji period porasta, ali mnogo za Beograd“, naveo je Stevanović.

Kaže i da su bolnice još uvek pune, ali i da ima sasvim dovoljno mesta za prijeme.

„Ali, nažalost i dalje imamo priliv pacijenata koji imaju jako teške kliničke slike, uključujući one koji su mlađeg uzrasnog doba i apelujem još jedanput treba se javljati na zakazane kontrolne preglede, čak i između njih ukoliko je potrebno jer pogoršanja u ovoj bolesti mogu nastupiti jako brzo, čak i kod mladih, a ne samo starijih sa pridruženim hroničnim bolestima“, ukazao je dr Stevanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar