Foto:N1

Poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zrenjanin Sonja Pernat izjavila je večeras kako je jedan radnik povređen na radnom mestu u Linglongu.

„Iako ne možemo doći do zvanične informacije, radnici uveliko pričaju o povredi svog kolege. Kineski zid krije incident u gumari, ali kako nezvanično saznajemo povreda se desila pre nekoliko sati i niko od nadležnih nije ni potvrdio ni demantovao ovu informaciju.

Ona je navela kako je zrenjaninska javnost „uplašena jer nema ni godinu dana kako je mašina gotovo samlela mladog Zrenjaninca koji je bio zgnječen i još uvek se oporavlja“.

„SSP Zrenjanin podseća javnost da su incidenti u Linglongu vrlo česti. Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih i podsećamo javnost da su kršenja Zakona ovde svakodnevnica. Država je poklonila 100 hektara najplodnije zemlje da bi neko svakodnevno radio mimo Zakona i da bi neko ostavio svoj život na tom gradilštu“, istakla je ona.

„Statistika sa povredama se popunjava i neko mora da reaguje. Povrede su česte, uslovi rada teški, a Ministarstvo za rad socijalna i boračka pitanja ćuti. Ćutanje gradske uprave i svih naših institucija o teškim uslovima o eksploatisanju radnika, znači samo saučesništvo i da država Srbija odavno ne stanuije u Zrenjaninu. Poslednji je momenat da shvatimo da radnik u Srbiji mora biti zaštićen“, dodala je Pernat.

***

BONUS VIDEO – Čekanje na vodu i pogled ka Linglong-u: Zrenjaninci dve decenije čekaju da im neka vlast ispuni obećanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar