Foto: Shutterstock

Mladi informatičari iz Srbije, osvojili su tri srebrne i jednu bronzanu medalju na Balkanijadi iz informatike, koja je od od 3. do 8. oktobra održana u Bukureštu, objavilo je Društvo matematičara Srbije.

Srbiju su na 28. Balkanijadi iz informatike predstavljala četiri učenika i svi su ovojili medalje na ovom značajnom takmičenju.

Srebrne medalje osvojili su učenici Matematičke gimnazije iz Beoograda, Mateja Vukelić i Jovan Bengin, kao i Toni Škrljelj iz novosadske gimnazije ‘‘Jovan Jovanović Zmaj‘‘, dok je bronzanu medalju osvojio Filip Bojković, takođe učenih Matematičke gimnazije.

Društvo matematičara Srbije (DMS), saopštilo je da je ekipa naše zemlje sastavljena od najboljih informatičara na nivou srednjih škola, te da je odabrana na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa u organizaciji DMS.

Četvoro mladih srpskih informatičara predvodili su dr Vladimir Milovanović, vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu i Mladen Puzić sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na Balkanijadi iz informatike učestvovala su 62 takmičara iz 16 zemalja, a istovremeno sa Balkanijadom, održano je i prestižno međunarodno takmičenje za učenike srednjih škola ‘‘Romanian Master of Informatics‘‘, na kojem je srpska ekipa takođe osvojila medalje – jednu zlatnu, dve srebrne i bronzanu.

Zlatnu medalju osvojio je Mateja Vukelić iz Matematičke gimnazije, srebrne Jovan Bengin (Matematička gimnazija) i Toni Škrljelj (Gimnazija Jovan Jovanović Zma, Novi Sad), a bronzu je osvojio Filip Bojović iz Matematičke gimnzije u Beogradu.

BONUS VIDEO: Aleksandar Markov – Forum beogradskih gimnazija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar