Četiri medalje za učenike iz Srbije na Balkanskoj olimpijadi iz fizike

Društvo 02. okt. 202107:13
Podeli:
Foto:Shutterstock

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su tri srebrne i jednu bronzanu medalju na trećoj Balkanskoj fizičkoj olimpijadi (BFO3), saopštila je danas Balkanska unija fizičara.

Kako se navodi u saopštenju, olimpijada se završava u subotu 2. oktobra, a prema trenutnom, nezvaničnom ukupnom poretku, učenici iz Srbije se nalaze na drugom mestu, odmah iza Rumunije.

Srbiju su predstvaljali učenici Matematičke gimnazije iz Beograda – Ana Šušnjar, Vuk Hip i Nikola Lakić, koji su osvojili srebrne medalje, kao i Dušica Đordjević, kojoj je pripala bronza.

Domaćin ovogodišnje olimpijade, koja se u potpunosti održala onlajn, bila je Bugarska, a ime sledećeg domaćina, kao i način održavanja odrediće Izvršni komitet Balkanske unije fizičara tokom novembra ove godine.

Na Trećoj Balkanskoj olimpijadi iz fizike učestvovalo je 57 učenika iz 15 zemalja, odnosno svih 10 punopravnih članica Balkanske unije fizičara koju čine Albanija, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Kipar, Moldavija, Rumunija, Severna Makedonija, Srbija i Turska, kao i pet gostujućih zemalja – Bosna i Hercegovina, Slovenija, Turkmenistan, i po prvi put Iran i Kazahstan.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar