Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prijavljivanje stranaca za vakcinaciju u Srbiji je u toku, a pozivanje građana da prime doze Sinofarma, AstraZeneke i Fajzera biće izvršeno nekoliko dana pre zakazanog termina, poručuju iz eUprave.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će građanima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije uskoro biti dozvoljeno da dođu u našu zemlju na vakcinaciju, baš kao što je to bio slučaj i krajem marta ove godine, kada su hiljade stranaca „okupirale“ hale beogradskog Sajma.

Iz eUprave kažu da još nema konkretnih informacija kada će početi novi talas pelcovanja stranaca.

„Mogu svi da se prijave, a kada se zvanično odluči da se organizuje vakcinacija građana iz regiona, kao što je bilo krajem marta, pozvaćemo ih. Sada nam je u fokusu vakcinacija građana Srbije i naših građana iz dijaspore. Kao i prošli put kada je bilo kolektivno vakcinisanje, najavljivano je malo ranije nego našim građanima, jer pretpostavljamo da oni moraju da organizuju put i dođu“ kaže za Nova.rs Dragana Bečić, pomoćnica direktora kancelarije za eUpravu.

Ona navodi da je u Srbiji vakcinisano oko 40.000 stranih državljana i onih sa boravkom i onih bez njega. Među vakcinama koje su bile najdostupnije komšijama iz regiona, makar u prošlom ciklusu, izdvaja se AstraZeneka.

Inače, juče je u Srbiju stiglo još 81.900 doza „Fajzerovih“ vakcina protiv kovida 19, koje su dopremljene na Institut „Torlak“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare