Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U znak protesta protiv danas donetih mera Kriznog štaba, nekoliko desetina ugostitelja i vlasnika restorana i kafića okupilo se ispred Skupštine Srbije. Kako su naveli za Nova.rs. traže ukidanje mera i otpis poreskih dugova i ističu da će se okupljati koliko god bude trebalo. Tokom protesta ispred skupštine se pojavio poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz, koji je nakon što su ga ugostitetlji pozvali da im se pridruži, rekao: "Prebrojte se".

Naime, kako javlja reporeter Nova.rs, Šormaz je pokušao da uđe u svoj automobil kada ga je „spazila“ grupa okupljenih. Poručili su mu da zaobiđe ogradu i da im se pridruži, na šta im je on rekao „da se prebroje“.

Na pitanje okupljenih „da li je normalno ovo što im se radi“, Dragan Šormaz je odgovorio „da pitaju doktore, te da oni to traže“.

Na konstataciju jednog od okupljenih, „da njegovi prijatelji ugostitelji žive i rade do četiri ujutro“, Šormaz je rekao: „Ja takve prijatelje nemam“ i dodao da se on zalaže za to da sve radi do 21 sat, a potom zatvori do 6 sati ujutru.

„Kunem ti se došlo do kraja kod ugostitelja, ljudi su gladni“, poručio je jedan ugostitelj narodnom poslanik, a on je kazao:

„Nađite dovoljno ugostitelja, dajte predlog i podržaću vas“.

Okupljeni su blokirali saobraćaj ispred Skupštine Srbije i navode da neće odustati. 

Podsetimo, od večeras u 20 časova, odnosno 21 čas, biće zatvoreni svi ugostitelјski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport. Takoreći, tokom narednih dana na snazi će biti epidemiološke mere kao i prethodnog vikenda, saopštio je ranije danas Krizni štab.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare